Thursday, September 3, 2009

KEJAYAAN BOER LOCAL BREEDING PROGRAM

Ini Pejantan Redboer Gemilang Farm hasil 1st local breeding program berumo 1 tahun 1 bulan berat anggaran 55kg to 60kg

Pejantan Boer hasil 2nd boer local breeding program berat 60kg (masih gigi susu semuanya)

Ni 1st group hasil Local breeding program Gemilang Farm, kalau nak tgk dtg ler ke farm

Anak betina berumo 4 bulan yg jugak hasil local breeding program

Antara anak betina yg akan menjadi induk Gemilang Farm tak lame lg

Ni pulak close up 2nd batch hasil local breeding program Gemilang farm umo 7 bulan berat 40kg

Ni group 2nd batch local breeding..di buka utk jualan (harga di runding)

Ni pulak close up 3rd batch hasil local breeding program Gemilang farm umo 6 bln berat 40kg

Group 3rd batch hasil local breeding program Gemilang Farm (di buka utk jualan, harga nego)

Salam kepada pengunjung2 blog yg sentiasa setia dan tertunggu-tunggu blog sy di update...
Dikesempatan ini sy ingin mengucapkan ribuan terima kasih kpd rakan2 ternak dan pengunjung2 blog yg memberi sms, ucapan dan sokongan kpd sy utk sentiasa sabar dlm mengharungi qada dan qadar daripadaNYA. utk makluman, semangat sy mmg 'down' sgt2 semasa pemergian MAK (mohon pengunjung2 blog yg terbaca mensedekahkan surah Al-Fatihah kpd MAK sy..Terima Kasih) yg amat2 sy sayangi meninggalkan alam dunia. Tak dpt di gambarkan perasaan tu dgn kata-kata, hanya Allah yg tau betapa perit ye sy nak menerima kenyataan ini. Hampir 2 bulan sy menyepikan diri dari dunia Ternakan Kambing utk mencari ketenangan dan berehat supaya sy dpt mengilhamkan sesuatu utk sy meneruskan semangat yg selama ini hasil kata-kata, dorongan, sokongan dr Mak sy. Ribuan terima kasih sekali lg..
Tajuk kali ini adalah berkait rapat dari rentetan boer local breeding program yg lalu, adalah di maklumkan program ini adalah amat berjaya dan ribuan terima kasih kpd semua pengunjung farm yg sentiasa tidak putus2 memberi tunjuk ajar. Gambar2 di atas adalah bukti dan hasil dr program tersebut. Byk lg perkara yg perlu sy pelajari dr rakan2 ternak utk meningkatkan daya saing program ini supaya menjadi lebih Gemilang satu hari nanti. Semoga dgn kerjasama bersama membawa kita maju setapak lgi supaya dpt menghasilkan baka2 terbaik utk industri ternakan kambing di Malaysia.
Di kesempatan ini jugak sy ingin mengumumkan membuka JUALAN BOER LOCAL BREEDING Gemilang Farm utk di miliki tuan-tuan sekalian. Sy menjemput tuan-tuan yg berminat dtg ke Gemilang Farm dan membuat selection, harga kite bole bincang sampai tuan2 puas hati. InsyaAllah harga ade diskaun...layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn........wasalam.


No comments: